top of page

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi'ni inceleyelim . Bilindiği üzere Havacılık Fakültesi dünya genelinde  oldukça pahallı ve masraflı bir meslek dalıdır. 

Hiç Pilot Olmayı Düşündünüz Mü ? Açıkçası Hayallerinize hiç bu kadar yaklaşmamıştınız. Sizlere havacılık fakültesi ile gökyüzünün anahtarını teslim ediyoruz. Similasyon desteği , Gerçek Uçuş deneyimi , AB-ABD Standartları ile belirlenmiş prosedüre uygun eğitim modeli ile Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi'nde eğitim alabilirsiniz. Üniversiteden edineceğiniz diploma ile tüm dünya ülkelerinde uçuş hakkınız olacaktır. Aynı zamanda MİT Unıversıty Makedonya'da ABD Lisanslı diploma verebilen tek üniversitedir. Yani alacağınız diploma ile ABD uçuşlarına dahii hakkınız olacaktır.

Kabul etmek gerekli ki pilotluk oldukça büyük gelir sağlayacağınız , gelecekte rahat etmenizi sağlayabilecek bir meslek . Hiç bir zaman tükenmeyen aksine her geçen yıl havayolu hizmetlerinden yararlanan insan sayısının çoğaldığı bir dünya'da Pilotluk elbette zor,ancak imkansız olmayan bir meslek.

Peki bir pilot Türkiye'de ortalama olarak ayda ne kadar kazanır ? 2014 yılı pilot maaşlarına baktığımızda, Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başlayan bir pilot, mesleğin ilk yıllarında ortalama 25,000 TL maaş alır. Uçuş saati ve tecrübesi arttıkça, aldığı maaş da artar. Meslekte 10. yılını tamamlamış olan bir kaptan pilot aylık ortalama 35,000 TL maaş alır. Bu da dünya ve Türkiye standartlarında harika bir gelecek için yeterlidir.

Küresel ekonominin lokomotifi, dinamik, rekabetin yoğun olduğu ve değişimlerin sıkça yaşandığı, pahalı ve kapsamlı yatırımlar gerektiren havacılık sektöründe, ekonomik ve etkin bir uçuş hizmetinin emniyetli bir biçimde gerçekleştirilmesinde en önemli unsurlardan birisi de alanında eğitim almış, donanımlı, araştırmacı, yeniliklere açık ve vizyon sahibi insan faktörüdür.Ulusal ve uluslararası havacılık örgütleri ve kuruluşlarının standartları doğrultusunda ve havacılık sektörünün ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan programlar çerçevesinde lisans düzeyinde eğitim vererek, hem yurt içi hem de yurt dışında tercih edilen insan kaynağını yetiştirmektir.Yüksekokulumuza sadece ülke içinden değil, çevre ülkelerden gelecek öğrencileri de kabul ederek, bölgenin uluslararası düzeyde kabul edilebilir bir havacılık eğitim merkezi olması amaçlanmaktadır.

 

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi Programın Amacı: 

Havacılık/uçak mühendisliği programı havada seyreden her çeşit aracın tasarlanması ve inşa projelerinin hazırlanması, üretilmesi, bakım ve onarım teknolojisi ve işletmesi konularında eğitim ve araştırma yapar.

Programda

 

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi  Okutulan Belli Başlı Dersler: 

Havacılık/uçak mühendisliği bölümünde ilk yılda temel bilimler (fizik, kimya, matematik); sonraki 1,5-2 yılda termodinamik, statik, dinamik, mukavemet, akışkanlık mekaniği, bilgisayar, elektrik-elektronik gibi teorik; kalan sürede de aerodinamik, gaz dinamiği, yapı-malzeme, etki sistemleri, ısı transferi gibi uygulamalı temel mühendislik dersleri verilir. Öğrenciler özel uçak şirketlerinde staj yaparlar.

 

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi Gereken Nitelikler:

 Havacılık/uçak mühendisliği bölümüne girmek isteyen bir kimsenin, normalin üstünde bir genel akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik, kimya ve astronomi konularına ilgili ve bu alanlarda iyice yetişmiş, sabırlı, dikkatli, düzgün şekil çizebilen yaratıcı ve başka insanlarla işbirliği yapabilen, uyumlu bir kimse olması gerekir.

 

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi  Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler:

Havacılık/uçak mühendisliği bölümünden mezun olanlara “Havacılık veya Uçak Mühendisi” ünvanı verilir. Havacılık/uçak mühendisi, yapımı düşünülen hava taşıtının dizaynını, ön projesini hazırlar; uçak yapımı için gerekli üretim yöntemleri arasından hangisinin, niçin daha ekonomik olacağına karar verir, bu konuda gerekli modelleri hazırlayarak deneylerini yapar; tasarladığı hava taşıtının performans özelliklerini saptar ve istenen niteliklere göre incelemesini yapar, uçak yapımında, fabrikada üretimin planlamasını yaparak işlerin zamanında, istenen kalitede ve niteliklerde üretimini sağlar, yapım sonrası uçuş tecrübelerini planlar, bunlara bizzat katılarak yapılan hava taşıtının gerçek işleyişini saptar, bunların pazarlanmasında görev alır. Havacılık/uçak mühendisi ayrıca kullanıcı kuruluşlarda işletme ve bakım mühendisliği görevlerini de yürütür.

 

Makedonya Mit Üniversitesi Havacılık Fakültesi  Çalışma Alanları: 

Havacılık/uçak mühendisleri, ülkemizde ’de, Kara ve Hava Kuvvetlerinde ana bakım üstlerinde, TUSAŞ’ta, MKE’de ve özel bazı hava şirketlerinde temel elemanlar olarak çalışabilecekleri gibi eğitimleri sırasında almış oldukları temel makine mühendisliği bilgileri sayesinde makine mühendisliği sahalarında da çalışmaktadırlar. Havacılık/uçak mühendislerinin kendi alanlarında çalışma imkânları, ülke şartlarına paralel olarak artmaktadır.

HAVACILIK FAKÜLTESİ 

MAKEDONYA MİT ÜNİVERSİTESİ

bottom of page